respekt for naturen

Kvalitet og sund fornuft

Gørding Klinker har råvarerne lige ved døren

 

Gørding Klinker har sit hovedkontor på landet udenfor den Vestjyske by, Gørding. Det er ikke en tilfældig placering. Tværtimod. For adressen deles med Villemoes Teglværk, hvor de mange produkter bliver til. 

Kvalitetstegl og mursten siden 1860

Villemoes Teglværk har været en privat familieejet virksomhed siden 1860, og opskriften har altid været den samme: At udnytte de naturlige ressourcer til at skabe solide og smukke byggematerialer. I starten primært tiltænkt de lokale byggeprojekter, men med tiden også med en større og større radius. I dag eksporterer Villemoes teglværk således en stor del af produktionen til små og store byggeprojekter i Nordtyskland.


Lokalt ler, vand og ekstrem varme er de eneste ingredienser vi bruger  


Mursten er ikke bare mursten. Når du vælger mursten fra Gørding Klinker som murværk eller belægning, vælger du samtidig den højest mulige kvalitet. Opskriften er ikke kompliceret. Vi bruger udelukkende rødler, som vi graver op i naturen omkring Villemoes Teglværk udenfor byen Gørding i Sydvestjylland. Eneste andre ingredienser er vand samt Danmarks højeste brændingstemperatur på 1250 varmegrader.

Smuk og uforanderlig overflade og farve

Kombinationen af Danmarks vel nok mest perfekte råvare, Villemoes Teglværks enestående produktionsfaciliteter samt effektive sortering af de færdige mursten giver ikke alene en smuk og perfekt løsning til nye projekter. Det betyder samtidig at stenene bevarer deres farve for bestandigt – en stor fordel, hvis der på et tidspunkt skal bygges om eller bygges til.

Grundig håndsortering sikrer ens farve og udtryk fra årti til årti til årti … 

Efter tørring og brænding håndsorteres stenene så kunderne kan være sikre på, at det færdige resultat svarer til de prøver og eventuelle færdige løsninger, de har valgt til deres projekt. Det gælder også, hvis der skal bygges om eller bygges til. Det nye murværk vil så svarer fuldstændig til det oprindelige – også selv om der skulle være 30 år eller mere mellem det oprindelige byggeri og den nye om- eller tilbygning.