Belaegning hero2

Belægningssten

Villemoes Teglværks belægningssten er en smuk, solid og varig løsning

 

Belægningssten lever et hårdt liv – udsat for frost, direkte sollys, tunge køretøjer og flittige husejere bevæbnet med skarpslebne is- og sneskrabere.

Men bare rolig. Gørding Klinkers belægningssten holder til alle de hårde strabadser – og holder sig endda smukke. Farverne falmer ikke og stenene er solide – endnu mere solide end selv Gørding Klinkers mursten.

De fedeste ler og den hårdeste brænding

Vi brænder Gørding Klinkers belægningssten ved 1250 grader Celsius. Det er ikke bare Villemoes Teglværks højeste brændingstemperatur, men hele Danmarks højeste temperatur. Vi har kort sagt den varmeste teglbrændingsovn.

På Villemoes Teglværk bruger vi for langt størstedelen af produktionen ler, der er gravet op i nærområdet. Leret her stammer fra istiden og er rødler. Vi varierer det færdige udtryk til et murværk med dels at producere både blødstrøgne og maskinstrøgne sten, dels ved at blande mere eller mindre hårdbrændte sten i. Den bedste måde at forklare det på, er at kigge på til de 9 forskellige blødstrøgne blandinger på billederne her på siden.

Danmarks højeste brændingstemperatur

Villemoes Teglværk har Danmarks højeste brændingstemperatur. Vi kan således brænde ved temperaturer på mellem 1.000 og 1.250 grader celsius. Og netop brændingstemperaturen har stor betydning for de færdige stens styrke og holdbarhed. Det skyldes, at de høje temperaturer gør teglet mindre porøst og hermed markant stærkere end mursten, der er brændt ved lavere temperaturer.

Vælg mellem 8 forskellige belægningssten

Vores kunder kan vælge mellem 8 forskellige varianter af belægningssten. Fælles for dem alle er den tårnhøje tekniske kvalitet – valget handler om at finde netop de udtryk, der passer til omgivelser og smag.